Våra Ägg

Våra hönor får gå ute året runt i stora hägn

Om våra värphöns

Vigelshus gård

Vi vill att hönsen ska få gå ute så mycket så möjligt och att få ha en naturligt liv där dom kan få leta mat och ha sysselsättning året runt.


Dom äter av våra egna grödor så långt det går och kompletterar förstås med foder så att dom mår bra och får allt dom behöver.
På sommarhalvåret så har vi flyttbara staket så att vi kan flytta om och göra så att dom får nytt gräs och ytor att vistas på.Vigelshus gård

Det blir så goda ägg när hönsen får gå ute och leta mat i naturen

Dom kan leta efter det dom saknar och behöver Vi har 6st olika raser och blandraser så att vi ska få många olika färger på äggen.


Dom blir otroligt vackra och dom är jätte fina att blåsa ur och ha som dekoration i en nätkorg kanske tillsammans med vaktelägg.
Våra vaktlar

Jag (Sanna) har intresserat mig för vaktlar. Både fåglarna som är väldigt vackra och närmare vilt fåglar. Sen är ju äggen så fina och unika.

Har köpte ägg under hösten 2021 och har kläckt dom själv här på gården. det blev många kycklingar och nu har dom börjat värpa för fullt.Dom blir otroligt vackra och dom är jätte fina att blåsa ur och ha som dekoration i en nätkorg kanske tillsammans.
Vigelshus gård


Lite bilder på vår hönor